Jongeman valt zogenaamd flauw na aanhouding

ingevoerd op 22-6-2008

In Hoorn had de politie zaterdagavond veel overlast van omstanders. Omstreeks 23.55 uur was de politie op de Roode Steen op zoek naar verdachten van een vechtpartij. Hier werden zij lastig gevallen door een 19-jarige man uit Zwaag die tegen de politiemensen stond te schreeuwen, hen beledigde en bedreigde. Ook deze man weigerde weg te gaan, ondank veelvuldig verzoek. Toen hij uiteindelijk werd aangehouden simuleerde hij dat hij buiten bewustzijn raakte. Een ambulance werd ter plaatse geroepen. Het ambulancepersoneel herkende echter het simuleren en de verdachte werd overgezet in de politieauto. Een 17-jarig meisje uit Hoorn begon zich er vervolgens ook mee te bemoeien door de politiemensen te beledigen en in hun gezicht te spugen en te slaan. Het meisje wist in het publiek weg te komen. Haar identiteit is echter bekend.

Mishandeling ex-vriendin
Op zaterdagmorgen omstreeks 03.50 uur deed een 21-jarige vrouw aangifte tegen haar 28-jarige ex-vriend uit Heerhugowaard. De man had de vrouw gebeld toen zij in Hoorn op de Roode Steen liep. Om problemen tussen het publiek te voorkomen was zij naar zij auto toegelopen. De vrouw was bij de man ingestapt waarna hij was weggereden. In de auto werd de vrouw meerdere malen geslagen en gestompt. Uiteindelijk kon zij uit de auto komen door hard aan de handrem te trekken.
Toen de vrouw aangifte deed op het politiebureau, kwam de man daar ook in zijn auto. Hij werd direct aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.

Mishandeling fietser
Op zaterdagmorgen deed een 37-jarige man uit Hoorn aangifte van mishandeling. De man had omstreeks 02.00 uur samen met een vriend gefietst op de Grote Noord in zijn woonplaats toen zij werden lastig gevallen door een groepje van vier mannen. Eerst had de vriend een klap gehad. Daarna was de aangever zelf meerdere malen geslagen en geschopt. Het slachtoffer moest voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries gasthuis. Hier bleek zijn kaak vermoedelijk gebroken te zijn. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in. De daders werden niet meer aangetroffen.

Reacties
Reactie: (ander)
28-6-2008, 08:30
Flauw hoor

Reactie: (m de graaff)
24-6-2008, 11:34
als een meisje van 17 gewoon vraagt, "meneer waar brengt u hem naar toe, kan er ook gewoon normaal antwoord worden gegeven, en haar niet niet een zet geven zodat ze op de grond valt, en zeggen dat ze op moet rotten, raar he, dan deze reactie, onze jeugd is vaak respectloos, maar de handhavers van de wet geven ook niet echt het goede voorbeeld,