Woensdagmarkten in Hoorn weer van start

ingevoerd op 23-6-2008

Al 45 jaar worden in de Hoornse binnenstad gedurende de zomermaanden de overbekende Woensdagmarkten georganiseerd. Deze evenementen worden tegenwoordig georganiseerd door Binnenstadsmanagement Hoorn die verantwoordelijk is voor de promotie van de binnenstad.

Het uiterst succesvolle thema “Antiek-, Kunst- en Verzamelmarkten”  wordt gecontinueerd in acht Woensdagmarkten die elk een aanvullend thema hebben. Zo worden de evenementen extra aantrekkelijk gemaakt voor iedereen die Hoorn een dagje aandoet.

Verschillende straten, verschillende markten
Net als bij eerdere edities bestaan de woensdagactiviteiten uit verschillende onderdelen. Zo is er een kunstmarkt die in samenwerking met Koos Beemsterboer wordt georganiseerd.
Dit onderdeel bestaat uit kramen vol met kunst direct van de kunstenaar, dus redelijk geprijsd. Wat kunt u zoal verwachten: natuurlijk schilderijen in olieacrylverf, aqaurellen en pastels met onderwerpen zoals realisme (herkenbaar), landschappen, abstracten, magie en spiritualiteit. Verder sieraden van goud, zilver, emaille of keramiek, stalen objecten en ook beelden van brons, speksteen en hout. Verder is er iedere week een ambachten- en creativiteitsmarkt. Hier vindt u mensen die klantklossen, zijde beschilderen, boekbinden, kalligraferen, poppen maken, quilten en nog veel meer.

Thema’s
Acht Woensdagmarkten staan er dit jaar op de agenda voor de komende zomer. Iedere dag wordt het gehele “marktrondje” gevuld van 10.00 tot 17.00 uur tussen de 100 en 150 kramen en wekelijks is er een ander thema.

Deze thema’s zijn:
-Woensdag 25 juni  Creatief Hoorn
Weefmarkt, demonstraties, ambachten en muziek
-Woensdag 2 juli  Nostalgisch Hoorn (i.s.m. Stichting het Paard)
Ringsteken, volksdansen, folkloristische muziek
-Woensdag 9 juli  Moet je eens Hoorn
Platen en CDbeurs, muzikanten
-Woensdag 16 juli  Kiddies Hoorn (i.s.m. Stichting Het Paard)
Ponydag, verkleedwedstrijd
-Woensdag 23 juli  Clowntjesdag Hoorn
Gratis kinderattracties, schminken en een zingende clown
-Woensdag 30 juli  Howdy Hoorn!
Linedancing, ponyrijden, westernranch en cowboyactiviteiten
-Woensdag 6 aug. Hoorn in Beweging
Openlucht Biljarten en sportdemonstraties
-Woensdag 27 aug. Hoorn op Rolletjes (i.s.m. Stichting het Paard)
Tuigpaardenshow, oldtimershow

Meedoen aan de markt:
Mensen die mee willen doen aan een van de thema-onderdelen van deze markten of met hun eigen verzameling, vereniging, kunstwerken of andere artikelen op een van de markten willen staan wordt verzocht contact op te nemen met het organisatiebureau! Het telefoonnummer is: 0228-593755 en het e-mailadres is info@edithhartog.nl Alle informatie is ook te vinden op de website www.edithhartog.nl

Oproepkrachten gezocht:
Voor de thema’s die met kinderen te maken hebben zoeken wij nog steeds enthousiaste mensen die het leuk vinden om een dagje te helpen. Het gaat dan om het schminken van kindergezichtjes en het begeleiden van attracties. Lijkt het je wat? Stuur dan een mailtje voor meer informatie naar info@edithhartog.nl