Staatssecretaris Heemskerk: ”Koop maar een betere radio”

ingevoerd op 25-6-2008

De PvdA-staatssecretaris van Economische Zaken, Frank Heemskerk, vindt dat de vele mensen die in West-Friesland slechte radio-ontvangst hebben, maar een betere radio moeten kopen. Al enkele jaren is de ontvangst van publieke omroepen in onze regio beroerd. Blijkbaar bezitten we hier allemaal slechte radio’s. PvdA-statenlid Ed Wagemaker uit Hoorn wil echter dat de radio-ontvangst snel beter wordt en is ontevreden met het antwoord van de staatssecretaris.

De ontvangst van publieke radiozenders via de ether in Noord-Holland moet verbeterd worden. Dat was de strekking van een motie die in oktober 2007 door de PvdA werd ingediend en door Provinciale Staten van Noord-Holland werd aangenomen. Provinciale Staten vroegen toen aan het provinciebestuur om bij de ministers van Economische Zaken en Media te pleiten voor een betere ontvangst van Radio 1, 2 en 4. Inmiddels heeft de staatssecretaris van Economische Zaken hierop gereageerd, maar niet tot tevredenheid van de PvdA.

Met name Radio 1 en 2 zijn in grote delen van Noord-Holland niet goed te ontvangen. Dit geldt in mindere mate ook voor Radio 3 en 4. In het dagelijks leven is dat al erg vervelend, bijvoorbeeld voor ouderen die grote behoefte hebben aan de informatie van Radio 1 en 2. Maar goed ontvangst van deze zenders is bovendien extra belangrijk omdat ze bij calamiteiten fungeren als rampenzenders. Bij een actie van het Noord-Hollands Dagblad vorig  jaar zijn ruim zevenhonderd reacties binnen gekomen van mensen die de radiozenders beter willen ontvangen.

PvdA-statenlid Ed Wagemaker: “De PvdA wil dat de ontvangst van de publieke radiozenders op korte termijn wordt verbeterd, eventueel door het plaatsen van steunzenders. Op de langere termijn moet bij een nieuwe veiling van de etherfrequenties de verdeling dusdanig plaats vinden dat de publieke omroepen overal in Noord-Holland goed te ontvangen zijn”.

De staatssecretaris schrijft nu in een brief aan de provincie Noord-Holland dat hij de klachten meeneemt bij de herverdeling van etherfrequenties in 2011, maar dat hij tot die tijd geen steunzenders zal bijplaatsen. Hij raadt luisteraars met een slechte ontvangst aan een betere radio te kopen. Wagemaker: “Ik ben blij dat de klachten op lange termijn worden meegenomen, maar er moet ook op korte termijn iets gebeuren. Steeds weer wordt de schuld van de slechte ontvangst gelegd bij de kwalitatief mindere radiotoestellen. Contacten met klagers en leveranciers geven aan dat luisteraars onnodig op kosten worden gejaagd, omdat ook duurdere radio-ontvangers geen betere etherontvangst geven. Hoe duur moet je wekkerradio zijn, voordat je laat op de avond nog even ‘Met het Oog op Morgen’ kunt beluisteren?”

Reacties
Reactie: (Klaas-Jan)
7-7-2008, 23:37
Laat ze de frequentie van radio Hoorn en radio West-Friesland gewoon vergeven aan Radio 1 en 2. Die lokale zenders voegen echt niets toe aan het radio land. Voor regionaal nieuws hebben we Radio Noord-Holland. De beide omroepen kost ons als burger veel geld. Die betaal ik liever voor Radio 1 dan voor die halve piraten amateurs

Reactie: (clypje)
30-6-2008, 20:11
Eerst geef ik mijzelf 10% opslag (dat is minimaal he, de rest komt nog) dan declareer ik een radio en meteen een voor mijn auto met chauffeur, stomme klootzak

Reactie: (Debbie)
27-6-2008, 09:46
Ach Ed keep on trying, eens zal je iets van belang doen, opstappen ofzo ??

Reactie: (m.schurink)
26-6-2008, 21:34
Van je partijvrienden moet je het hebben, waarde Ed. Kom je een keer op voor de belangen van het volk, word je door je politieke vriendje te Den Haag in de kou gezet. De vervreemding van het proletariaat gaat maar door in die wegkwijnende club, die door toedoen van Wim Kok (miljonair dankzij commissariaten), de niet met name te noemen tuthola die ten onrechte tonnen aan VN-huursubsidie heeft afgedwongen en nu door toedoen van een neoliberaal met een rood randje, Frank Heemskerk is zijn naam, hard op weg lijkt naar een droeve dood. Doe mij dan toch maar de SP.

Reactie: (piet)
26-6-2008, 17:04
Die heemskerk, net als de rest totaal vervreemd van de werkelijkheid. Wat een prutser net als al die andere zogenaamde hoogopgeleiden die anno 2008 nog geen knap ethersignaal kunnen maken.