Platte schermen populair. Politie: ”gordijnen dicht”

ingevoerd op 29-6-2008

Wederom werd in Hoorn ingebroken in een woning waarbij een raam werd ingegooid met een steen. Dit maal ging het zaterdagochtend om een woning aan de Van Beijerenstraat. Door het kapot gegooide raam werd een laptop gestolen die vlak achter het raam op een tafel stond.

Door een getuige werd gezien dat er een jongen op een scooter bij betrokken was. Ook werd een personenauto gesignaleerd De getuige had het kenteken opgenomen. Dit kenteken bleek echter vals te zijn en thuis te horen op een auto waarvan de kentekenplaten waren gestolen. De inbraak vond plaats op zaterdag 28 juni omstreeks 02.00 uur.

LCD- TV weggegooid
Op zondagmorgen omstreeks 03.15 uur werd op dezelfde wijze ingebroken in een woning aan de Vollerswaal in Hoorn. Hier probeerden twee mannen op een scooter er vandoor te gaan met een LCDtelevisie. Omdat de bewoner echter snel reageerde, gingen de twee er zonder buit vandoor. De televisie liep wel schade op toen deze door de daders werd weggegooid.

Politie: ”Doe gordijnen dicht”
De politie waarschuwt voor deze manier van inbreken. Doe de gordijnen ’s nachts dicht en zet geen kostbaarheden binnen ‘grijpafstand’ van het raam. Het zal wellicht niet iedere inbraak voorkomen, maar we hoeven het inbrekers ook niet extra eenvoudig te maken.

Reacties
Reactie: (margaret)
3-7-2008, 14:11
we zijn ook zelf verantwoordelijk en kunnen beter wat tips van de politie opvolgen dan die iedere keer aansprakelijk stellen

Reactie: (gvd)
30-6-2008, 20:03
Criminaliteit daalt? Stomzinnige ambtenaren doe er eens iets aan, het wordt erger en erger meer blauw in het donker kan ook, maar wat kan jullie het schelen.

Reactie: (weegschaal)
30-6-2008, 14:19
Hoorn is een ´easy´ stad, een paradijs voor criminelen uit oa amsterdam

Reactie: (jan)
30-6-2008, 09:18
bewoners Hoorn : " Politie ga eens wat vaker surveilleren snachts ipv al die gordel- en snelheidscontroles"