Rolluik en raam winkel vernield voor TV van 599 euro

ingevoerd op 8-7-2008

Dinsdagmorgen om 02.30 uur kreeg de politie in Hoorn de melding dat er werd ingebroken in een elektronicazaak aan de Dr. C.J.K. van Aalstweg. Het alarm was afgegaan maar er was ook een belangrijke ooggetuige die via zijn telefoon met de politie in contact bleef en een verslag gaf van de gebeurtenissen.
 
Een 24-jarige man uit Hoorn beukte met een staaf ijzer op het glas van de schuifdeur van het pand. Toen dat slechts barstte wrikte hij de schuifdeur open, vernielde het rolluik en ging naar binnen. Hij kwam snel naar buiten met een platte TV ter waarde van 599 euro in een kartonnen doos.
Een handlanger stond verderop op de uitkijk. De politie was aanrijdend en toen die door de daders werd bemerkt zette de 24-jarige man de doos met de TV ’koud’ om de hoek van het pand  en vluchtte, samen met zijn handlanger. Ze gingen ieder een kant op. Agenten zagen kans om de 24-jarige man te achterhalen.

Hij sprong in een sloot tussen de school Titaan en het Keern. Aanvankelijk wilde hij niet uit het water komen maar toen het te koud werd en hij begon te braken liet hij zich arresteren. De man die op de uitkijk had gestaan zag kans om richting het centrum te vluchten.

De aangehouden verdachte wordt vandaag in verzekering gesteld. Naar de voortvluchtige man wordt een nader onderzoek ingesteld. De TV is terug naar de eigenaar.

Reacties
Reactie: (Jolanda Bakker)
8-7-2008, 17:57
Een paar maanden geleden kregen we cijfers van de politie Noord Holland Noord dat het aantal inbraken sterk was terug gedrongen. Ik zelf krijg, als ik de kranten lees dat het tegengestelde waar is. Helaas moet ik er bij zeggen dat het ook niet zo slim is om iedereen te moeten laten zien wat voor mooie grote platte televisie je wel niet hebt. ’s avonds gordijnen open zodat de buren in ieder geval de wetenschap hebben dat jij de grootste en duurste hebt. Alleen zijn het niet alleen de buren die dat zien. Anderen brengt het op een idee om eens op visite te gaan en de lcd of plasma te "lenen". De dader is verantwoordelijk. Maar mensen zouden ook wat minder opzichtig hun materiële hebberigheid kunnen tonen. Nogmaals, neemt niet weg dat ik de rage van diefstallen van dit soort toestellen een trieste zaak vind.