Tegels door voorraam, TV’s weg

ingevoerd op 30-7-2008

Woensdagochtend om 02.40 uur werd de bewoonster van een huis aan de Grutto opgeschrikt door glasgerinkel. Ze had op de eerste verdieping liggen slapen. Toen ze naar beneden ging kwam ze tot de ontdekking dat er een stoeptegel van 30 x 30 cm door haar voorraam was gegooid. Door het ontstane gat was een platte televisie meegenomen die op een kastje bij het raam had gestaan.

Hetzelfde overkwam een bewoner aan de Liornestraat een uur later, rond 03.45 uur. Toen hij door glasgerinkel wakker werd en uit het raam keek zag hij nog juist twee jongens met petjes op en daaroverheen een capuchon wegrijden op een brommer richting het Wilhelminaplantsoen. De man is nog achter ze aangerend maar raakte ze in het plantsoen kwijt.

Thuis teruggekeerd constateerde ook hij dat er een stoeptegel van 30 x 30 cm door het voorraam was gegooid en dat zijn platte televisie vanaf een TV-kast was weggenomen. Een Playstation die op de TV was aangesloten lag nog op de grond. Door de steen en het glas is ook een stoel en de parketvloer beschadigd.

De politie was bij deze tweede melding in de buurt maar heeft ook de daders niet meer aan kunnen treffen. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Hoorn: 0900-8844.

Afval verbranden beboet

Een 65-jarige man uit Hoorn was dinsdag rond 16.30 uur bij zijn woning aan de Hulk bezig om afval te verbranden in een ton. Dit leverde grote rookpluimen op. Afvalverbranding is al enkele jaren verboden en de man kreeg dan ook een bekeuring van 300 euro wegens het plegen van een milieudelict.