Handhaving verkeersveiligheid rond basisscholen gaat door

ingevoerd op 12-8-2008

Voor de zomervakantie is er vanaf maart tot en met juni gecontroleerd bij alle basisscholen in de gemeente door handhavers van bureau stadstoezicht. Dit heeft in totaal 234 waarschuwingen opgeleverd en één bekeuring. Daarnaast deelden de handhavers een speciale kaart uit met tips om te komen tot een veilige schoolomgeving. Alle activiteiten zijn geëvalueerd en de handhaving wordt ook dit schooljaar weer voortgezet.

De scholen waar voor de zomervakantie meerdere malen een waarschuwing is uitgedeeld vanwege het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid voor de kinderen, worden het komend schooljaar door de handhavers bezocht. Het betreft hier de helft van de scholen in Hoorn. Het blijft deze keer niet beperkt tot waarschuwen, maar er wordt zonodig ook bekeurd. Daarnaast krijgen ook de nieuwe scholen in Bangert en Oosterpolder bezoek van de handhavers. De gemeente kreeg regelmatig vragen en klachten over de verkeersveiligheid bij basisscholen.

In 2008 zet de gemeente daarom intensief in op het veiliger maken van de verkeerssituatie. Naast handhaving door bureau Stadstoezicht worden ook in 2008 gestart met het aanbrengen van de fysieke maatregelen zoals het plaatsen van fietsenrekken, verkeersborden en snelheidsremmers. 

Reacties
Reactie: (Fred)
17-8-2008, 11:00
Helemaal mee eens Archangel. Wat een azijnpissers allemaal.

Reactie: (Archangel)
14-8-2008, 12:26
Kinderen krijgen op school verkeerslessen.
En ze doen in groep 7 of 8 ook een verkeersexamen.
Maar ik ben van mening dat de ouders hierin de hoofdtaak hebben en ook het goede voorbeeld moeten geven en daar ontbreekt het vaak aan........

Reactie: (Piet)
14-8-2008, 09:40
Allemaal waar!
Maar krijgen de kids op school ook nog een klein beetje verkeersonderricht, zodat zij zelf geen veroorzaker zijn van gevaarlijke situaties?
Jong niet geleerd, is oud niet gedaan. Toch?

Reactie: (Archangel)
13-8-2008, 14:03
Ik breng zelf mijn kids altijd lopend of met de fiets naar school. Wat mij dan opvalt en dan vooral met regenachtige dagen dat de autorijdende ouders hun kids zo snel mogelijk naar school brengen en zo dicht mogelijk bij de ingang eruit zetten. En dan maakt het voor die egotrippers niet uit dat ze het overige verkeer hinderen.
Ik maak vaak mee dat ik en mijn zoontje staan te wachten voor een zebrapad en dat de auto’s gewoon doorrijden. Als ik naast mijn zoon sta stoppen ze meestal (Dit komt waarschijnlijk omdat ik kijk met een blik van "waag het niet om door te rijden anders trek ik je uit je auto en ik stomp je neer").
Maar soms sta ik 10 meter achter hem om te controleren of hij wel goed oplet en netjes wacht totdat automobilisten hem over laten steken. En 9 van de tien keer stoppen die kolerelijers dan helemaal niet..........

Reactie: (Ton)
13-8-2008, 00:07
Grappig dat een landelijk onderzoek heeft uitgewezen dat degene die overlast veroorzaken bij de scholen voor het merendeel de ouders zijn.
En de reacties die je naar je hoofd geslingerd krijgt als je iets zegt van de overlast die ze veroorzaken. Het liefst nog waar de kinderen bij zijn. Van mij kunnen ze niet hard genoeg aanpaken.