HOORNGIDS REGIO | Bij Keurslager Kok in Wognum wordt met trots en veel genoegen teruggekeken op de recent gehouden VAS-beurs in Amsterdam waarbij zeven van de producten van de Wognummers met goud werden bekroond. Twee daarvan (filet americain en de huisgemaakte kip-smulsalade) zijn zelfs met GOUD+STER bekroond door een onafhankelijke en deskundige jury.
Slagerij Kok, keurslager en traiteur, is een familiebedrijf bestaande uit vader Dick, moeder Annemiek, dochter Manon en de zoons Jasper en Maikel. Allen doen dagelijks hun uiterste best om topproducten aan de klanten te kunnen leveren en slagen daar uitstekend in, getuige ook de hoge noteringen tijdens de VAS-beurs (VAS staat voor Vereniging Ambachtelijke Slagers) die afgelopen weekend werd gehouden in Amsterdam.
Smakelijke producten
Dick Kok, de terecht meer dan trotse keurslager, wil graag alles over zijn zaak vertellen. ”In onze ’Lekkere eetwinkel’ werken wij samen met onze medewerkers keihard om iedere dag weer de smakelijkste producten te bereiden. Wij zijn niet alleen een slagerij, maar ook zijn wij gespecialiseerd in dagverse maaltijden en vers belegde broodjes.” De winkel aan de Kerkstraat in Wognum is een kleine twee jaar geleden compleet vernieuwd tot een moderne, toekomstgerichte, overzichtelijke zaak, waarin een modern ingerichte keuken en voor de consument zichtbare productieruimtes centraal staan.
Ambachtelijk
Dick Kok: ”Hier bereiden wij dagelijks, samen met onze medewerkers, vrijwel het gehele assortiment zelf op ambachtelijke wijze. De groei in onze maaltijden heeft er zelfs toe geleid dat wij sinds een jaar met een vaste chef-kok werken. Natuurlijk zijn onze klanten de bepalende factor over de kwaliteit van onze producten. Maar toen afgelopen weekend tijdens de VAS beurs in Amsterdam 7 van onze producten met goud werden bekroond vormde dat voor ons het bewijs dat we uitstekend bezig zijn. Wij zijn enorm trots als bedrijf voor deze waardering, ook naar onze medewerkers toe.”
Familiebedrijf
”Maar als vader ben ik ook trots op mijn hardwerkende kinderen die voor 100% gaan voor het bedrijf en hun toekomst. Zij verdienen de aandacht en de waardering zeker. Dinsdagavond gaan wij met vrijwel al onze medewerkers naar de beurs om onze oorkondes in ontvangst te nemen.”